Бълхи

Външен вид

Бълхите са много малки насекоми – достигат едва до 1,5 мм. На цвят са кафяви до черни и нямат крила. Тялото им е странично сплескано и наистина здраво, така че ще ви е трудно, ако искате да ги премачкате с пръсти или нокти. Скачат изключително добре – около 20 см нагоре и 35-45 см напред. По този начин се придвижват от един на друг приемник.

Обиталища

Бълхите обичат топли и влажни места в близост до животни и хора. Могат да живеят в козината на домашния Ви любимец, но веднъж влезли в дома Ви, ще се преселят и в килима, матрака, леглото, одеалата и т.н.

Хранене

Хранят се с кръвта на хора и топлокръвни животни – не само кучета и котки, а и пилета, плъхове, зайци, птици и др. Нападат през цялото денонощие.

Размножаване и развитие

Бълхите се размножават изключително бързо. Всяка женска може да снася от 20 до 50 яйца всеки ден, ако намери благоприятни условия за това. Какавидите могат дълго да останат в пашкула си и започват да се излюпват едва когато са в близост до топлокръвно животно. Само две седмици по-късно те са готови да има свое поколение.

Продължителността на живота им е различна поради умението да изчакват дълго подходящи условия и може да стигне до 2 години.

Поражения

Освен неприятния, сърбящ обрив, бълхите могат да ви донесат и редица заболявания – туларемия, миши тиф, бартонела, апедерматитис, миксоматоза, рикетсиоза, тунгиоза, анемии. Може да получите и тежка алергична реакция от самото ухапване.

Белези на нападение

Ухапванията от бълхи са първото нещо, което ще видите или усетите – ситни, червени петънца по кожата Ви. Ако е нападнат домашния Ви любимец, ще познаете по рязкото, неистово чесане и дъвкане, което може да доведе и до опадане на козината около засегнатото място.  

Можете да проверите наличието на бълхи, като облечете светли панталони и чорапи и се разходите бавно из съмнителното място. Бълхите ще бъдат веднага привлечени от топлината Ви и ще видите как скачат по дрехите Ви. Ако бълхите са нападнали леглото Ви, ще откриете кафеникави точици от вътрешната страна на пижамата си, които съответстват на местата, на които сте ухапани.

Процедура по унищожаване

  1. Разпознаване.Нашите специалисти ще Ви разпитат, ще посетят обекта и ще разгледат щетите.
  2. Индивидуален план за действие.В зависимост от размера на нападението и от особеностите на помещението ще Ви предложим адекватен метод за справяне с проблема.
  3. Същинска обработка.Пълното и качествено унищожаване на БЪЛХИТЕ зависи от тежестта на случая и условията на средата. За да се унищожат трайно, се налага втора обработка след 7 до 10 дни.
  4. Гаранция.Ако преминете през двата етапа на обработка, даваме 6-месечна гаранция за качеството на работата ни.